Tips om je energie in balans te brengen

Gepubliceerd op

Moe? Je hoort het bijna iedereen zeggen. Vaak is stress de oorzaak. Maar wist je dat vermoeidheid ook een veelvoorkomende symptoom is bij allerlei aandoeningen? Aandoeningen als reuma, COPD, MS, kanker en zelf hersenletsel kunnen allemaal vermoeidheid veroorzaken. Lees hieronder enkele tips om je energiebalans in balans te brengen.

Weet wat je doet. De eerste stap van het in balans brengen van je energie is om duidelijk te krijgen wat je op een dag doet, wat je veel energie kost, wanneer je energie op is en waar je misschien juist energie van krijgt.

  • Moet dit echt gedaan worden?
  • Moet ik dit doen of kan iemand anders dit doen?
  • Is deze activiteit het waard om mijn energie in te steken?
  • Moet ik dit nu doen of kan dit ook op een ander moment?

Als je dit allemaal duidelijk heb ben je veel beter in staat om zelf te gaan bepalen hoe je je dag het beste in kan delen.

Ben je chronische vermoeid en/of heb je chronische pijn? Dan kan een behandeling van een ergotherapeut baat hebben. Een ergotherapeut begeleidt je in het inzicht krijgen van je huidige energiebalans, geeft je praktische handvatten om deze balans te optimaliseren en geeft adviezen om zware activiteiten makkelijker te maken.

Naar artikelen overzicht >